Рішуче впливає на процеси білкового та вуглеводного обміну, в заплідненні рослини, підвищенні стійкості до бактеріальних захворювань і в накопиченні цукрів. До культур із великою потребою в Борі відносять цукровий буряк, ріпак, сою, соняшники, бобові. Рослини відчувають потребу в борі упродовж усього вегетаційного періоду. Брак бору призводить не тільки до зниження врожаю сільськогосподарських культур, але й до погіршення його якості. Відомо, що багато функціональних захворювань культурних рослин зумовлені недостатністю кількістю бору. Наприклад, у буряку з'являється хлороз серцевинного листя, загнивання кореня (суха гниль). Виняток бору з поживного середовища в будь-якій фазі росту рослин призводить до їх захворювання. Бор має велике значення для розвитку репродуктивних органів. Квітки найбагатші бором проти інших частин рослин. Електричне харчування бором сприяє кращому проростанню пилку, усуває випадання зав'язок і посилює розвиток репродуктивних органів. Бор відіграє важливу роль у поділі клітин і синтезі білків і є необхідним компонентом клітинної оболонки.
Характеристики
Основні | |
---|---|
Виробник | Eti Maden |
Країна виробник | Перу |
Інформація для замовлення
- Ціна: 2 400 ₴/мішок